Kategorier
Artikler

Bring kulturen ind i hverdagen

Kulturelle oplevelser er ikke kun museumsbesøg og teaterforestillinger på de store scener. Kulturen findes også i de små oplevelser. Der hvor hele familien lytter til en spændende lydbog, eller der hvor du maler sammen med børnene. Her kan du få inspiration til at få kultur og kunst ind i en travl hverdag.

Brug sanserne sammen

Kunst, kultur og kreative oplevelser, er med til at stimulere sanserne, uanset om du er voksen eller barn. Det at bruge sanserne sammen, kan give grobund for dybe samtaler, samt skabe mindeværdige oplevelser, som er med til at udvikle forståelsen for sig selv, og relationerne man har med hinanden. Det at du bruger tid på at lytte til fortællinger og musik, sammen med dine børn, kan derfor være oplevelser som knytter jer sammen, og som skaber fælles billeder igennem et lydunivers.

Man kan også bruge smarttelefon til andet end kun at læse nyheder på dagens.dk, der findes nemlig flere spændende apper, som fokuserer på lyd universer, og hvor du kan eksperimentere med lyd. Man kan også finde apper, som kan bruges til at skabe musik, eller lave sine egne lyduniverser. Det er en god måde at introducere børn og unge, til alternative måder at skabe musik og lyd på. Faktisk så kan man finde masser af god kunst og kultur via digitale medier, så det gælder om at have et åbent sind.

Dyk ned i gastronomien

Mad og madlavning kan være sanserige oplevelser, både ved at mærke på forskellige madvarer, men selvfølgelig også igennem smag og dufte. Det kan derfor være en god ide at du laver mad, og eksperimenterer i køkkenet sammen med dine børn. De fleste børn, synes faktisk det at være delagtig i at opdage køkkenets mysterier, er superspændende, og vil mere end gerne både røre, dufte og smage. En af fordelene ved at tage børnene med i køkkenet, er også at de ofte bliver mere villige til at smage på maden, når de faktisk har været med at se, hvordan man laver måltidet.

I en travl hverdag, er der ikke altid tid til at bruge timer i køkkenet, det kan derfor være et godt alternativ at abonnere på en måltidskasse. Der findes måltidskasser for enhver smag, og der vil helt sikkert være en som både du og børnene er vilde med. Måltidskasserne kommer med alle de ingredienser som du skal bruge, samt en udførlig opskrift. Børnene kan derfor selvfølgelig være med i køkkenet, hvis de ønsker det.

En fordel med måltidskasser, er at du begrænser madspild, da du kun får med de ingredienser som du skal bruge, til så mange portioner som du skal bruge.

Dyrk kreativiteten sammen

Det er vigtigt at udforske børn og unges kreativitet, sådan at man stimulerer hjernen. Når der er fastelavn, så er dette en oplagt mulighed til at finde den kreative kasse frem fra gemmerne. Hvorfor ikke dekorere en fastelavnstønde sammen, hele familien? Du finder et stort udvalg af fastelavnstønder online, sådan at I kan lave jeres helt egen variant af tønden. Det vil være et fælles kreativt projekt som hele familien vil nyde. Måske også starten på nye kreative traditioner.

Lad endelig dine børn få lov til at udfolde sig kreativt i hjemmet, kreativitet handler mest af alt om at folde sine tankemønstre ud, og der er derfor ikke rigtig og forkerte måder at gøre det på. Helt sikkert er det, at det er sjovt at være kreativ sammen.